Nakupujte v autorizovanom eshope so záručným a pozáručným servisom ! 🛠️

Hodinky by malo chrániť odolné ochranné sklo

Kryt hodiniek musí byť priehľadný, aby bolo možné dobre vidieť zobrazovaný čas. Ochranné sklo musí zároveň chrániť pre mechanickým poškodením.

Pri výrobe hodiniek sa používajú tri typy skla: zafírové sklo; minerálne sklo; sklo z plexiskla (často nazývaného plast) alebo hesalitu (akrylové). V závislosti na cene hodiniek alebo funkciách hodiniek sa používajú rôzne ochranné, ktoré ovplyvňujú cenu a hodnotu hodiniek.

Luxusné hodinky majú zvyčajne zafírové ochranné sklo. Zafír je extrémne silný a odolný proti poškriabaniu - je preto najlepšou voľbou pre jemné hodinky. Zatiaľ je drahší v porovnaní s inými materiálmi. Má svoje výhody vďaka odolnosti proti poškriabaniu a rozbitiu. Okrem toho, že zafírové sklo je odolné voči poškriabaniu, má väčšiu schopnosť odolávať drobným škrabancom a prasknutiu.

Minerálne sklo je vlastné obyčajné sklo, ktoré bolo tepelne opracované. Môže byť opracované aj chemicky.  Minerálne sklo je tak odolné voči poškriabaniu, aj keď nie je tak odolné ako zafírové sklo. V extrémne horúcich alebo studených podmienkach - ak je sklo tupo zasiahnuté pod určitým uhlom - sklo môže prasknúť alebo sa rozbiť.