Nakupujte v autorizovanom eshope so záručným a pozáručným servisom ! 🛠️

5 tipov na údržbu a starostlivosť o hodinky

Aby vaše hodinky dlho slúžili a vyzerali dobre, je dôležité im venovať správnu starostlivosť a údržbu. V tomto článku nájdete užitočné tipy, ako udržať svoje hodinky v dokonalej kondícii.

1. Pravidelná kontrola vodeodolnosti

Ak máte vodotesné hodinky a často sa dostávate do kontaktu s vodou, pravidelne kontrolujte ich vodeodolnosť. Voda môže spôsobiť vážne škody na mechanických častiach hodiniek. Ak je treba, vymeňte tesnenie a zaistite, že sú hodinky vždy dostatočne utiahnuté. Viac o vodotesnosti sa dozviete v našom článku: Vodotesnosť hodiniek: Čo všetko je potrebné vedieť?

Citizen Shop

2. Ochrana pred nárazmi a poškriabaním

Ochrana pred nárazmi a poškriabaním je kľúčová pre udržanie vizuálnej krásy hodiniek. Používajte ochranné puzdro alebo rezistentnú vrstvu na sklíčko, aby ste minimalizovali riziko poškriabania. Snažte sa vyhýbať kontaktu hodiniek s ostrými predmetmi, ako sú kľúče alebo rôzne kovové predmety. Malé škrabance môžu byť zamezené jednoduchou opatrnosťou.

Citizen Watches Review (2024) Is Citizen a Good Watch Brand?

3. Údržba remienku

Pokiaľ máte hodinky s koženým remienkom, dajte pozor na jeho stav. Kožené remienky môžu vyžadovať pravidelnú starostlivosť s využitím špeciálnych krémov na udržanie ich pružnosti a lesku. Plastové alebo kovové remienky môžete čistiť mierne navlhčenou handričkou.

Rozmýšľate nad kúpou hodiniek a neviete sa rozhodnúť, aký typ remienka zvoliť? Prečítajte si náš článok: Kov vs koža – aký typ hodinkového remienku vybrať?

Fixed Leather Strap kožený remienok, šírka 20mm pre smartwatch, hnedýMiLTAT 22 mm kovový remienok na hodinky Goma BOR kompatibilný s Orient  Kamasu | Fruugo SK

4. Vyhýbanie sa extrémnym podmienkam 

Vyhýbajte sa noseniu hodiniek v extrémnych podmienkach, ako sú vysoké teploty, priame slnečné lúče alebo nárazy. Tieto faktory môžu negatívne ovplyvniť výkon hodiniek a ich vzhľad.

5. Pravidelný servis

Ako pri každom mechanickom zariadení aj hodinky vyžadujú pravidelný servis. Odporúča sa ich nechať skontrolovať a servisovať každé 2-3 roky. To pomáha predchádzať možným problémom a udržovať presný chod.

Watch Repair Watch Services– | peacecommission.kdsg.gov.ng

Pár slov na záver:

Správna starostlivosť a údržba môžu výrazne predĺžiť životnosť a zachovať pôvodný lesk vašich hodiniek. Dodržiavaním týchto jednoduchých tipov budete môcť vychutnávať nielen presné meranie času, ale aj štýlový doplnok, ktorý vám vydrží dlho. Nezabúdajte, že každý typ hodiniek môže vyžadovať špecifickú starostlivosť, preto sa vždy riaďte pokynmi výrobcu.

V našej ponuke nájdete elegantné dámske hodinky pre rôzne príležitosti, ako aj praktické pánske hodinky pre každodenné nosenie. Objavte jedinečnú krásu v podobe štýlových hodiniek spolu s nami.