Nakupujte v autorizovanom eshope so záručným a pozáručným servisom ! 🛠️

Kov vs koža – aký typ hodinkového remienku vybrať?

V tomto článku sa dozviete praktické informácie, výhody aj nevýhody konkrétneho typu remienku ako aj naše tipy na štýlové hodinky.

Pri kúpe nových hodiniek častokrát padá otázka – ktorý typ či model je pre mňa ten správny? Pri výbere samozrejme zohľadňujeme aj ďalšie dôležité parametre, akými sú pohon, farebné prevedenie, funkcie, cena a podobne. Dnes si rozoberieme dva základné typy hodinkových remienkov – hodinky na koženom a oceľovom remienku.

Kožený remienok

Elegantná stálica. Aj tak by sme vedeli nazvať hodinky na koženom remienku. Kožený remienok je už od nepamäti veľmi populárnou voľbou pri výbere pánskych i dámskych hodiniek.

Kožený remienok je vhodný pre osoby, ktoré žijú formálnejším spôsobom života – elegantné hodinky doplňujú outfity pri rôznych pracovných stretnutiach ale aj iných spoločenských udalostiach. Samozrejme – hodinky s oceľovým remienkom sa taktiež budú vynímať k obleku, no podľa nášho názoru sú tie s koženým lepšou voľbou. Perfektne obohatia váš módny look s nezameniteľnou eleganciou.

Aké sú jeho výhody?

Ako prvú výhodu určite označíme ich vyššie spomenutú eleganciu, vďaka čomu sú vhodné k formálnemu oblečeniu. Na rozdiel od kovových remienkov majú tie kožené zvyčajne väčší výber farebných vyhotovení, ponúkajú zaujímavé spôsoby prešitia a povrchové úpravy. Kožené remienky sú ľahké, komfortné a prirodzene sa prispôsobia vášmu zápästiu. V neposlednom rade medzi výhody taktiež patrí fakt, že väčšina kožených remienkov je vyrobených z prírodného materiálu.

Aké sú jeho nevýhody?

Počas horúcich letných dní sa vám môže zápästie pod koženým remienkom potiť. Je to hlavná informácia, ktorú treba mať na pamäti, pokiaľ ste citlivý na teplo, prípadne máte na to citlivú pokožku. Každodenným nosením sa taktiež remienok začne ošuchávať a tým opotrebovávať. Tým, že je koža nasiakavá, nie je príliš vhodná pri manipulácii s vodou.

Naše tipy na hodinky s koženým remienkom:

                                                            

Dámske hodinky GUESS GW0098L1        Pánske hodinky TIMEX TW2U89700UK        DETSKÉ HODINKY BENTIME 002-9BB-5424B

 

Kovový remienok

Kovové remienky sú často vyrábané z obľúbenej nerezovej ocele, vďaka ktorej zabezpečujú dlhú trvácnosť, odolnosť a pevnosť. Je to kvalitný, nekorodujúci materiál, ktorý prináša moderný vzhľad dámskych i pánskych hodiniek. Ďalším populárnym materiálom je titán, ktorý sa pýši svojou ľahkosťou a vysokou odolnosťou voči poškrabaniu.

Kovový remienok je vhodný pre osoby s pestrofarebným životným štýlom – skvelo doplnia formálne i neformálne outfity, perfektne obohatia váš módny vzhľad nezameniteľnou krásou.

Aké sú jeho výhody?

Ako prvú výhodu určite spomenieme ich nenáročnú údržbu. Na ich vyčistenie vám postačí vlhká handrička. Na rozdiel od kožených remienkov sú odolné voči vode, vlhkosti aj potu. Ak sa vám remienok poškodí, máte možnosť jeho opravy u hodinára či v inom servise. Pri vyšších teplotách sa vám zápästie pod oceľovým náramkom nepotí. Nesmieme podotknúť taktiež ich univerzálne využitie.

Aké sú jeho nevýhody?

Ich hlavnou nevýhodou (ktorá každopádne nie je nevýhodou pre každého) je ich vyššia hmotnosť v porovnaní s koženým remienkom. V zimnom období alebo pri nižších teplotách vám taktiež môže oceľový náramok chladiť zápästie. V neposlednom rade ako nevýhodou uvádzame – najmä pre pánov – môžu byť nepohodlné, najmä ťahať za chlpy na zápästí.

Naše tipy na hodinky s kovovým remienkom:

 

                                                     

Dámske hodinky TIMEX TW2V45000UK         Pánske hodinky FESTINA 20633/2            UNISEX HODINKY TIMEX TW2R79300U8

 

Veríme, že sme vám poskytli zaujímavé informácie, ktoré vám ponúknu lepší pohľad na výber správnych hodiniek. Každopádne, obe tieto klasické vyhotovenia (kov aj koža) majú nielen svoje nespochybniteľné výhody, ale taktiež menšie nedostatky. Nakoniec skôr ide len o malé nevýhody, ktoré sa často spájajú so životným štýlom majiteľa hodiniek – preto by ste ako prvé mali zohľadniť váš životný štýl.

Na našom blogu nájdete ďalšie zaujímavé články, ktoré stoja za prečítanie.