Nakupujte v autorizovanom eshope so záručným a pozáručným servisom ! 🛠️

4 tipy ako si vybrať dámske hodinky

V posledných desaťročiach sú náramkové hodinky čoraz obľúbenejšie medzi ženami ako aj mužmi. Vedeli ste, že náramkové hodinky nosili len ženy pred 20. storočím, a to hlavne na ozdobné účely, nie na meranie času? Asi to tak nejako platí aj v dnešnej dobe. Keďže ženy považujú hodinky hlavne za druh doplnku, väčšinou si dávajú záležať na ich vzhľade.

U žien je kľúčové vybrať si hodinky, ktoré sa hodia k ich osobitému štýlu. Vaše hodinky môžu byť efektívnym doplnkom vášho vzhľadu alebo sa dokonca môžu stať podpisom vášho štýlu. Musíme však spomenúť, že vzhľad je len jedným z mnohých kritérií, ktoré by dámy mali zvážiť pri kúpe hodiniek. V tomto článku píšeme o 4 tipoch, ktoré ženám pomôžu vybrať si tie najvhodnejšie náramkové hodinky.

1. MECHANIZMUS

Malé percento žien sa zaujíma o technické špecifikácie hodiniek. Je však dôležité pochopiť, že strojček je srdcom hodiniek. Bez dobrého strojčeka nebudú hodinky správne fungovať. Pokiaľ ide o druh strojčeka, môžete zvážiť mechanický strojček alebo quartz strojček.

Mechanický strojček sa zdá byť zaujímavý vzhľadom na vysokú úroveň remeselného spracovania a prémiovú kvalitu technických detailov. Tento druh pohybu si však vyžaduje viac úsilia na údržbu. Ak ide o ručný pohyb, budete si musieť pamätať, že ho musíte navíjať. Ak sú hodinky „samo-naťahovacie“, inými slovami, majú automatický strojček, musíte ich nosiť často alebo použiť naťahovač, aby ste zaistili ich presnosť. V opačnom prípade môže byť quartzový strojček rozumnou voľbou. Batériou poháňané quartzové hodinky sú presnejšie a lacnejšie ako mechanické hodinky. Pri tomto type pohybu stačí vymeniť batériu až po 2-3 rokoch na základe pokynov výrobcu alebo keď je batéria vybitá.

2. PRISPÔSOBENIE TÓNU VAŠEJ PLETI

V závislosti od vášho oblečenia a situácií si môžete vybrať ciferník hodiniek, ktorý vám najviac vyhovuje. Ak ste v kancelárskom oblečení počas stretnutí alebo bežných aktivít, skvelou voľbou môžu byť minimalistické hodinky s jednoduchým ciferníkom. Na druhej strane, hodinky zdobené žiarivými kameňmi môžu byť najvhodnejšie ku kombinácii elegantných šiat na špeciálnu udalosť. Rovnako ako pri iných typoch doplnkov, aj tu stojí za zváženie, ako sa materiály hodiniek a ozdoby hodia k vášmu tónu pleti. Veríme, že výber hodiniek, ktoré sa hodia k vašej pokožke, výrazne zlepší váš vzhľad.

3. ČÍSELNÍK

Pre ženu by veľkosť ciferníka nemala byť príliš veľká, ale samozrejme musí zodpovedať veľkosti vášho zápästia. Zistili sme, že väčšina žien preferuje hodinky s priemerom ciferníka 34-38 mm a myslíme, že by to tak malo byť, aby sa hodinky stali elegantným detailom dámskeho outfitu. Ďalším dôležitým prvkom, ktorý by ste mali zvážiť, je sklo. Existujú tri typy kryštálov hodiniek, ale zafírové sklá sú nepochybne najlepšou voľbou.

4. REMIENOK

Existuje veľa druhov remienkov, z ktorých si môžete vybrať. Keďže však ženy vo všeobecnosti uprednostňujú rôzne štýly oblečenia, navrhujeme mať vymeniteľné remienky, ktoré sa hodia do každej situácie.

Ak máte záujem o hodinky s kovovým náramkom, najlepšie je zvoliť materiál náramku zhodný s materiálom puzdra. Elegantnou voľbou môžu byť aj kožené remienky. Farba kožených remienkov vašich hodiniek by mala ladiť s ostatnými prvkami vášho outfitu. Ak máte napríklad čiernu koženú tašku alebo čierne lodičky na vysokých opätkoch, niet pochýb o tom, že by ste k hodinkám mali zvoliť čierny kožený remienok.

Veríme, že tento blogový príspevok bol pre vás užitočný. Nezabudnite sa pozrieť na našu ponuku dámskych hodiniek - možno sa vám podarí nájsť práve tie vaše!