Nakupujte v autorizovanom eshope so záručným a pozáručným servisom ! 🛠️

Jesenné tipy na to, aby vaše hodinky vyzerali čo najlepšie

Keďže máme momentálne jesenné obdobie so sviežim vzduchom a živými listami, je ideálny čas vdýchnuť vašej zbierke hodiniek nový život. Rovnako ako váš šatník, aj hodinky potrebujú špeciálnu starostlivosť a pozornosť, aby si zachovali svoj pôvodný vzhľad a funkčnosť. V tomto článku sa podelíme o niekoľko cenných tipov, vďaka ktorým budú vaše hodinky v tejto jesennej sezóne vyzerať čo najlepšie.

1. Čistota je kľúčom
Prechod z leta na jeseň často prináša zmes dažďa, opadaného lístia a špiny. Tieto environmentálne prvky si môžu rýchlo vybrať daň na vašich hodinkách. Pravidelne čistite hodinky pomocou mäkkej handričky z mikrovlákna, aby ste odstránili prach a šmuhy. V prípade kovových pások môže jemná zubná kefka pomôcť dosiahnuť tieto zložité miesta. Uistite sa, že používate vhodné čistiace roztoky pre rôzne materiály (napr. kov, kožu alebo látku).

How to Clean Watches at Home (Ultimate Watch Cleaning Guide)

2. Chráňte pred vlhkosťou
Keď úroveň vlhkosti klesá, je nevyhnutné chrániť hodinky pred vlhkosťou. Náhla jesenná dažďová prehánka alebo dokonca kondenzácia môže poškodiť strojček a vzhľad vašich hodiniek. Investujte do hodiniek so správnou vodeodolnosťou a vždy skontrolujte, či tesnenia a tesnenia nevykazujú známky opotrebovania. V prípade, že hodinky nie sú vodotesné, buďte mimoriadne opatrní a držte ich ďalej od vodných zdrojov.

3. Výber remienka
Výmena remienka hodiniek môže byť jednoduchým spôsobom, ako im dodať svieži jesenný vzhľad. Kožené alebo semišové remienky v teplých zemitých tónoch, ako je hnedá alebo tmavozelená, sú perfektnou voľbou. Dopĺňajú farebnú paletu sezóny a dodávajú punc sofistikovanosti. Nezabudnite zladiť materiál remienka s dizajnom hodiniek a outfitom.

Citizen Watches | Official UK Stockist | Beaverbrooks

4. Skladujte hodinky správne
Keď hodinky nenosíte, uložte ich na chladnom a suchom mieste. Krabička alebo puzdro na hodinky ich môže chrániť pred prachom a zabrániť tomu, aby sa z nich stali magnety na vlhkosť. Dbajte na to, aby neboli vystavené priamemu slnečnému žiareniu, pretože nadmerné teplo môže poškodiť strojček hodiniek a vyblednúť farby.

5. Na údržbe záleží
Pravidelná údržba je kľúčová pre správne fungovanie vašich hodiniek. Jeseň je skvelý čas na naplánovanie profesionálneho servisu vašich mechanických hodiniek, pretože zmeny teploty a vlhkosti môžu ovplyvniť ich presnosť. Batériové hodinky by mali mať batérie skontrolované a podľa potreby ich vymeniť.

Brand Feature: Citizen Watch Company - J.H. Young & Sons Ltd

6. Chráňte hodinky pred poškriabaním
Jesenné aktivity, ako je turistika alebo zber jabĺk, môžu vaše hodinky vystaviť potenciálnym škrabancom. Zvážte použitie chrániča hodiniek alebo investíciu do hodiniek s materiálmi odolnými proti poškriabaniu, ako je zafírové sklíčko. Táto dodatočná vrstva ochrany udrží vaše hodinky čistý.

Pár slov na záver

S týmito jesennými tipmi si udržíte hodinky v špičkovom stave a zároveň si osvojíte štýl sezóny. Či už si užívate príjemný večer pri krbe alebo sa púšťate do vonkajších dobrodružstiev, vaše hodinky budú naďalej zlepšovať váš vzhľad a presnosť. Dodržiavaním týchto pokynov si môžete zaistiť, že vaše hodinky zostanú nadčasovým doplnkom počas jesennej sezóny aj po nej.